SPONSORING

 Bomenopdekaart.nl is tot stand gekomen door jarenlang onafhankelijk samen met diverse partijen zoals gemeentes, beheerders, boomverzorgers, en ingenieursbureaus mee te kijken en mee te werken met de bomen in de openbare ruimte. In augustus 2018 werd de kaartviewer op de site operationeel, met een nieuwe en toegankelijkere interface en daarbij werden er diverse data gekoppeld.

Wil jij als burger meehelpen? Dat kan heel eenvoudig en je hulp is van harte welkom!

  • Door het mobiliseren van jouw gemeente om mee te doen aan bomenopdekaart.nl
  • Door het investeren van tijd voor het aanvullen van het bomenbestand
  • Door financiële sponsoring van dit project en de website
  • Door je talenten in te zetten
    mail ons voor de mogelijkheden

Mobilisatie van je gemeente: Vraag je gemeente of beheerder om een shapefile; dat is een gegevensbestand waarin alle bomen in de gemeente staan. Daarna kun je deze samen met anderen invullen (eventueel via een workshop).

Tijd Wij hebben jou nodig om gegevens over bomen toe te voegen.  Ga op pad om de bomen in jouw gemeente in kaart te brengen, en je eigen verhalen, foto’s en kennis over je lokale bomen toe te voegen.

Sponsoring Wil je dit project in financieel opzicht ondersteunen? Je kunt een sponsor van het project worden door een bijdrage over te maken op NL49INGB0006588154 tnv Geronimo ovv bomenopdekaart.

Organisatie Wellicht wil je het liefst achter de schermen helpen, met sponsoring en/ of het inzetten van jouw beste talenten.

Functies

Het plaatje hierboven laat al een paar functies zien, straks staan er hier nog veel meer gegevens zichtbaar in de legenda.
In deze voorbeeldwijk staan nogal wat essen, als je filtert op essen geplant tussen 1800 en 1976 dan zie je die oplichten, 3D boompjes in dit geval. Toevallig had ik al de oudste es gevonden en op de kaart gezet, die zie je rechts in het beeld. Je kunt het plaatje ook groter maken! Ga daarvoor naar de viewer.
We willen heel graag het hele bomenbestand van Zeist online zetten, dat volgt binnenkort.

Ga naar de viewer en als je in Zeist woont, kun je een paar bomen toevoegen, (nu nog alleen in Zeist West).